Στα Αρχαία Ελληνικά η Ιονική λέξη μαλακία, προερχομένη εκ του ρήματος μαλακιάω (δηλαδή μαλακώνω), σήμαινε την αρρώστια.
Από τον Ματθαίο χρησιμοποιήθηκε για να διαχωρίσει την πνευματική από την σωματική νόσο. Στις ημέρες μας έχει προσβλητικό ή και περιπαικτικό χαρακτήρα.
Η επικρατούμενη/επιβαλλόμενη ανομία που επικρατεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί άνετα να παραλληλισθεί με τον ναζισμό και αν μάλιστα επικρατήσει, ο ναζισμός θα φαντάζει παιδική χαρά.
Για παράδειγμα η αποκαλούμενη πανδημία δημιούργησε μέσα σε ενάμιση χρόνο πάνω από 300 εκατομμύρια φτωχούς, χιλιάδες πέθαναν στο όνομα της λόγω πρωτοκόλλων θανάτου όπως του ΕΟΔΥ και αναμένεται πολλαπλά εκατομμύρια ανθρώπων να χάσουν την ζωή τους η να νοσήσουν εφ’ όρου ζωής λόγω των πειραματικών εμβολίων.
Η ερώτηση τώρα είναι ποιο είναι το βότανο/φάρμακο που θα θεραπεύσει την ανομία και την κοινωνική αδράνεια των πολιτών/καταναλωτών?
Η απάντηση είναι απλή και λέγεται ΓΝΩΣΗ.
Όποιος γνωρίζει δεν φοβάται, όποιος γνωρίζει δρα, όποιος γνωρίζει γίνεται αυτονόητα πολίτης και όχι άβουλος παρατηρητής.
Η γνώση αυτονόητα οδηγεί στην έννομη τάξη και στην ευημερία των πολιτών.
Η κατάχρηση γνώσης από την άλλη μεριά οδηγεί στον ναζισμό, πολέμους και δυστυχία.
Σχετικά με τα θέματα υγείας, η έλλειψη γνώσης, προσφέρει ευκαιρίες στην επιπολαιότητα, την αγυρτεία και τον ασύδοτο ‘’επαγγελματισμό’’ με τραγικά αποτελέσματα σε όλα τα φάσματα της ζωής μας.
Όταν όμως μιλάμε για θέματα υγείας, τα παραπάνω δεν είναι πταίσματα. Λέγονται και είναι εγκλήματα.
Οι διεθνείς νόμοι και τα συντάγματα των κρατών φτιάχτηκαν για να προστατευόσουν τον πολίτη και να αποτρέψουν την ανομία σε κάθε μορφή της.
Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να εφαρμοστούν κατά γραμμα και να τιμωρούνται άμεσα όσοι προσπαθούν να τα καταστρατηγήσουν.
Η σημερινή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπισθεί επιτυχώς με συνδυασμό γνώσης και συλλογικότητας των πολιτών. Δείτε τις δράσεις της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η Ισλανδία όπου πριν μερικά χρόνια κατάφεραν οι Ισλανδοί πολίτες μέσα σε λιγοστούς μήνες να εδραιώσουν έννομη τάξη.
«Το να πέσεις δεν είναι φοβερό. Το να μην θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο»
Paulo Coelho (Πάουλο Κοέλο)
Με εκτίμηση στην ζωή και την γνώση.
ΙΣΟΝΟΜΙΑ
www.amkeisonomia.com
Τα χειρότερα έπονται εκτός και αν δράσουμε σήμερα